ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ & ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ & ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΡΕΒΙΘΙΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΑ
4 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ IFANTIS
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
20 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
200 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
2 Κ.Γ. ΣΟΥΜΑΚ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
80 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό τα ρεβίθια να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ, μέχρι το πρωί.
Βράζουμε τα ρεβίθια σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 40 λεπτά, μαζί με ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά και τα αφήνουμε να βράσουν για 4½ λεπτά.
Αφού βράσουν, τα αποσύρουμε από το κατσαρολάκι και τα βάζουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός τους.
Σωτάρουμε την ψητή γαλοπούλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο από το τηγάνι με την ψητή γαλοπούλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα με μέλι, το ξύσμα λεμονιού χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο dressing και περιχύνουμε την ψητή γαλοπούλα. Έπειτα ρίχνουμε στην ψητή γαλοπούλα το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τα ντοματίνια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με το σουμάκ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ρεβίθια με την ψητή γαλοπούλα σε μικρά ατομικά μπολάκια από πάνω προσθέτουμε τα βραστά μελάτα αβγά και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page