ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Βασιλείου

Ημέρα προβολής 01/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 80 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 150 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν & πλευρώτους
  • 10 γρ. Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 180 γρ. πλιγούρι
  • 40 γρ. καρότο
  • 40 γρ. παντζάρι
  • 8 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 1κ. σ. μαϊντανό
  • 30 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 40 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 3- 4 ντοματίνια
  • 1 ζωμό λαχανικών Κnorr Σπιτικός
  • Αλάτι- πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou Σύκο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μούλτι το βαλσαμικό ξίδι, με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Με το μείγμα μαρινάρουμε το μανιτάρι πορτομπέλο και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, αλατίζουμε το μαριναρισμένο μανιτάρι και το ψήνουμε στο τηγάνι για 6-8 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό λαχανικών και ελαιόλαδο.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα καυτό τηγάνι τα μανιτάρια σαμπινιόν και πλευρώτους.
Όταν βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρώσουν.
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε  καυτό ζωμό κότας πάνω στο πλιγούρι ώστε να καλυφθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να τραβήξει όλο τον ζωμό.
Μετά από μισή ώρα ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, τα ντοματίνια το καρότο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το βρασμένο παντζάρι, τις ελιές, τα μανιτάρια, το πλιγούρι και ανακατεύουμε.

Για το ντρέσινγκ:

Χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσαμικού, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο.

Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα και προσθέτουμε αλάτι.    
Σερβίρουμε  τα μανιτάρια πορτομπέλο με τη σαλάτα και προσθέτουμε κρέμα βαλσαμικού.