ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΑΤΙΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ & ΑΒΓΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 15/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. κατεψυγμένα πλατιά φασολάκια Ifantis
  • 3 αβγά 

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 2 κ.γ. ξύδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. κάππαρη
  • Μαϊντανό
  • Εστραγκόν
  • Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια για 5 λεπτά. Μόλις βράσουν, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, λάδι, ξύδι, μουστάρδα, κάππαρη, ψιλοκομμένο μαϊντανό και εστραγκόν, αλάτι – πιπέρι. Βράζουμε 1 αβγό ανά μερίδα. Ιδανικά θέλουμε να γίνει μελάτο, δηλαδή αφήνουμε το αβγό να βράσει για 3 λεπτά. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τα φασολάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τοποθετούμε 1 αβγό στο κέντρο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page