ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ, ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ & ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΜΕΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/11/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Βιδάλη
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες
  • 100 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 
  • 1 καλαμπόκι φρέσκο ή βρασμένο 
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 ντομάτες
  • 1 αβοκάντο
  • 1 ματσ. φρέσκο κόλιανδρο 
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές
  • 8-10 μύρτιλλα
  • 2 τορτίγιες
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ:
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml χυμό λάιμ
  • 5 ml μέλι
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βινεγκρέτ:
Ανακατεύουμε το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
Για τη σαλάτα:
Βράζουμε τα μαυρομάτικα μέχρι να μαλακώσουν. 
Βράζουμε το καλαμπόκι. Αφού κρυώσει, αλείφουμε το βρασμένο καλαμπόκι με βούτυρο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε στο σχαροτήγανο. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις ντομάτες (χωρίς τα σπόρια), τις μικρές καυτερές πιπεριές και τον κόλιανδρο. Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, χαράζουμε σε καρέ και αφαιρούμε το εσωτερικό του με ένα κουτάλι. 
Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση, πασπαλίζουμε με κύμινο, και τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο ή στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμύδι, τις ντομάτες, το καλαμπόκι, το αβοκάντο και τις μικρές καυτερές πιπεριές. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και τα μαυρομάτικα φασόλια. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μύρτιλλα. 
Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με τις ξεροψημένες τορτίγιες.