ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, CHORIZO, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/06/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 200 γρ. chorizo
  • 200 γρ. κόκκινη λόλα
  • 200 γρ. πράσινη λόλα
  • 200 γρ. ρόκα
  • 30 ντοματίνια
  • 3 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί Αrla Αυθεντικό Regato
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε βούτυρο, σωτάρουμε το chorizo, για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα λιπαρά του.
Αφαιρούμε το chorizo και κρατάμε μέσα στο τηγάνι τα λιπαρά του.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε φιλετάκια, το αλατοπιπερώνουμε, το σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι, για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στο chorizo. Έπειτα κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια, τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι και τα προσθέτουμε στο chorizo με το κοτόπουλο.
Κόβουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα μπολ την πράσινη λόλα, την κόκκινη λόλα και την ρόκα. Έπειτα βάζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε λίγο από το chorizo με το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο. Ρίχνουμε ωμό ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page