ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • 400 γρ. κόκκινες φακές 
  • 2 αβοκάντο
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • 1 κίτρινη πιπεριά 
  • 30 ντοματίνια 
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο 
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 50 ml ελαιόλαδο 
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις βράζουμε για 20-25 λεπτά.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. 
Μόλις στραγγίξουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την πράσινη και την κίτρινη πιπεριά, τα ντοματίνια, τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα αβοκάντο και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά συνολικά, και από τις 2 πλευρές.
Βάζουμε τις ψημένες φέτες αβοκάντο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page