ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Aπό τον Chef Γιάννη Λιόκα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΦΡΑΟΥΛΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/07/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΕΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
7 ΦΡΑΟΥΛΕΣ
7 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ (ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ)
6 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
6 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ
2 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ
5 ΚΑΠΠΑΡΟΦΥΛΛΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
BABY ΦΥΛΛΑ ΡΟΚΑΣ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
1/3 ΦΕΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙOY
½ Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Σ. ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
1 Κ.Σ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:
2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 Κ.Σ. ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
1 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, το λευκό ξίδι, το βαλσαμικό ξίδι, το πολτοποιημένο καρπούζι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα γιαουρτιού:
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη φέτα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Θρυμματίζουμε τα παξιμάδια στο μούλτι.

Για τη σαλάτα:
Κόβουμε στη μέση και βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια και τις φράουλες.
Περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ τις φράουλες και τα ντοματίνια, αλατίζουμε και σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε την κρέμα γιαουρτιού, το θρυμματισμένο παξιμάδι και τις φέτες καρπουζιού. Γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου, τα φύλλα βασιλικού, τα καππαρόφυλλα, λίγες ροδέλες κρεμμυδιού, και τα φύλλα ρόκας. Περιχύνουμε με λίγη ακόμα βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page