ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ, ΛΟΥΖΑ & ΑΒΓΟ ΠΟΣΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Μανώλη Θλιβερό

Ημερομηνία Προβολής: 3/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φύλλα ραντίτσιο
  • 7 φύλλα γαλλική σαλάτα
  • 8 φύλλα λόλα πράσινη
  • 15 φύλλα σπανάκι
  • 40 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 6 φέτες λούζα
  • 2 αβγά
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 σφην. ξύδι λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:

  • 2 κ.γ. μουστάρδα με μέλι Maille au miel
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 50 γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βράζουμε ½ λίτρο νερό και προσθέτουμε τον
κρόκο κοζάνης και το λευκό ξύδι. Δεν θέλουμε το νερό να κοχλάζει, αλλά να σιγοβράζει.

Σπάμε τα αβγά, τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει και τα
αφήνουμε για 3 λεπτά ακριβώς. Αφαιρούμε τα αβγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε
σε πιάτο να κρυώσουν.

Πλένουμε καλά τα σαλατικά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να
στεγνώσουν καλά. Κόβουμε με το χέρι τα λαχανικά σε μεγάλα, ωραία κομμάτια,
τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ και αλατίζουμε καλά. Κόβουμε τη λούζα σε λεπτές λωρίδες και την ρίχνουμε στη
σαλάτα.

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ το ξύδι
βαλσάμικο, τη μουστάρδα με μέλι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε δυνατά με
αβγοδάρτη προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε ξύδι ή
ελαιόλαδο ανάλογα με το γούστο μας. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε
καλά να πάει παντού.

Βάζουμε τη σαλάτα σε ρηχό, φαρδύ πιάτο. Από πάνω
τοποθετούμε τα αβγά ποσέ, τη γραβιέρα κομμένη σε λεπτές λωρίδες ή φλοίδες και
από πάνω 2-3 φέτες λούζας.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι,
ραντίζουμε με λίγη ακόμα βινεγκρέτ και σερβίρουμε.