ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΣΙΟΥΣ & ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Κανδυλίδη
ΥΛΙΚΑ
  • 8 γαρίδες Νο1 
  • 4 φέτες προσούτο Ferrano Ifantis
  • 1/2 αντίδι
  • 200 γρ. βαλεριάνα
  • 6 φράουλες 
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
  • 3 κ.σ. κάσιους τριμμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με φράουλα Κalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:
  • 7 φράουλες
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα βαλσαμικού με φράουλα Κalamata Papadimitriou
  • 100 ml βαλσαμικό ξίδι 
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα τη βινεγκρέτ, χτυπώντας με το ραβδομπλέντερ τις φράουλες, τον βασιλικό και το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε. 
Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο 1/3 από την ποσότητα της βινεγκρέτ για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο με ελαιόλαδο για 2 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Κόβουμε ακανόνιστα με τα χέρια και βάζουμε σε ένα μπολ το αντίδι και τη βαλεριάνα. Περιχύνουμε με λίγη από τη βινεγκρέτ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στη σαλάτα τις ψημένες γαρίδες και τις φράουλες. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα κάσιους. 
Κόβουμε ακανόνιστα με τα χέρια το προσούτο και το βάζουμε στη σαλάτα μαζί με τα κριτσίνια. Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα.