ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Γιάννη Αποστολάκη

Ημερομηνία Προβολής: 20/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  •     1 αβοκάντο
  •     200 γρ. χταπόδι
  •     1 ματσ. φρέσκα κρεμμύδια
  •     1 κλων. δεντρολίβανο
  •     ½ φλ. οξύμελο
  •     1/3 ματσ. μαϊντανό
  •     ½  ελαιόλαδο Άλτις
  •     1 κ.σ. ξύδι
  •     Ανθό αλατιού
  •     Πιπέρι
  •     1 κ.γ. θρούμπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι που χωράει το χταπόδι ίσα ίσα το βράζουμε με ελάχιστο νερό μαζί με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο για 25 λεπτά με μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει.

Μόλις βράσει το χταπόδι το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Για τη συγκεκριμένη συνταγή επιλέγουμε αβοκάντο ποικιλίας χας, το οποίο κόβουμε στη μέση και αφού αφαιρέσουμε το κουκούτσι, το αδειάζουμε προσεκτικά ολόκληρο με ένα κουτάλι μιας και η φλούδα είναι πολύ σκληρή. Τοποθετούμε τα αβοκάντο σε πιατέλα.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το χταπόδι.

Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας οξύμελο, λίγο ξύδι, θρούμπι και λίγο αλάτι ανακατεύοντας καλά.

Γεμίζουμε το κάθε μισό αβοκάντο με 2-3 κουταλιές από τη σαλάτα και διακοσμούμε με μερικά φυλλαράκια πανσέ καπουτσίνο, ένα πλοκαμάκι χταπόδι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.