ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κυριάκο Αθανασιάδη


Ημερομηνία προβολής 06/12/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αρακά κατεψυγμένο Ifantis
  • 300 γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 2 κ.γ. νερό
  • 1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 2 κ.γ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • Κάρυ
  • Μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • Μυζήθρα (προαιρετικά)
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τον αρακά από την κατάψυξη για να ξεπαγώσει. Βράζουμε τις πένες και τις σουρώνουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τον αρακά μαζί με τις πένες. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε μαργαρίνη με βούτυρο, κάρυ, τον ζωμό λαχανικών, 2 κ.γ. νερό και το φιστικοβούτυρο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε κυβάκια και το προσθέτουμε στο μπολ με τις πέννες και τον αρακά. Ρίχνουμε τη σος με φιστικοβούτυρο, αλάτι – πιπέρι, την μυζήθρα προαιρετικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό.