ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΔΙΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙ, ΡΕΒΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ

Από τον Chef Δημήτρη Αϊδίνη

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΔΙΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙ, ΡΕΒΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

3 ΑΝΤΙΒ
1 ΑΝΤΙΔΙ ΣΑΛΑΤΑ ΤΡΥΦΕΡΟ
200 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ FOUANTRE IFANTIS
200 ΓΡ. ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ
150 ΓΡ. ΡΟΓΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ
4-5 ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΙΚΡΑ
2 ΡΕΒΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ
4-5 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
½ ΜΑΤΣ. ΑΝΗΘΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:
20 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
20 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
30 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ KALAMATA PAPADITRIOU
10 ML ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
2 ΓΡ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το καπνιστό ζαμπόν και προσθέτουμε το σταφύλι.
Καθαρίζουμε ένα ένα φύλλο τα αντίβ. Καθαρίζουμε με το μαχαίρι λίγο την άκρη κοντά στο κοτσάνι και κόβουμε κάθε φύλλο στα δύο, ώστε να είναι περίπου ιδία τα κομμάτια. Από τη σαλάτα αντίδι χρησιμοποιούμε μόνο το τρυφερό εσωτερικό. Κόβουμε με μαχαιράκι τη μικρή ρίζα που έχει στη βάση το κάθε φυλλαράκι της βαλεριάνας.
Κόβουμε τα ραπανάκια και τη ρέβα σε λεπτές ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα φύλλα του αντίβ. Προσθέτουμε το αντίδι, την βαλεριάνα, το ραπανάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ρέβα και τον άνηθο.

Για τη βινεγκρέτ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα, το λευκό ξίδι και το ηλιέλαιο, χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε το ζαμπόν με το σταφύλ,ι ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page