ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΜΙ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ (ΜΩΣΑΪΚΟ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Εύη Παπαδοπούλου



Ημερομηνία προβολής 19/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 50 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • 200 γρ. μπισκότα με δημητριακά ή τύπου digestive
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 70 γρ. φουντούκια
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 40 ml λικέρ μαστίχα
  • Ζάχαρη άχνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αφρατεύουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Λιώνουμε στο μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Προσθέτουμε στο ανθότυρο το μείγμα με τη μαργαρίνη με βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα χωρίς σβόλους.
Προσθέτουμε τα μπισκότα κομμένα σε κομμάτια, το λικέρ και τα φουντούκια καβουρδισμένα ή εναλλακτικά αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα ή ένα αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Φορμάρουμε το γλυκό σε σχήμα σαλαμιού, απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας λίγη άχνη, ρολάρουμε εκεί πάνω το σαλάμι μέχρι να κολλήσει λίγη άχνη στην επιφάνειά του, τοποθετούμε σε καθαρό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες στη συντήρηση ή στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το γλυκό μας αν το διατηρήσουμε στη συντήρηση θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 5 ημέρες. Διαφορετικά στην κατάψυξη, διατηρείται έως και μήνα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page