ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/10/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Μαρία Ζαμπέλη


Ημερομηνία προβολής 24/10/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 10 φέτες παστουρμά 
  • 2 αβγά
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • 4-5 κ.σ. Σπιτική Ντομάτα Pummaro
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος σαγανάκι ή μικρό τηγανάκι βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι – πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Η σάλτσα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για μια βδομάδα περίπου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για άλλες συνταγές. Βγάζουμε το τσιμένι από τον παστουρμά και το προσθέτουμε στην σάλτσα ντομάτας που σιγοβράζει. Απλώνουμε τις φέτες πάνω στην σάλτσα, κι από πάνω σπάμε τα αυγά. Αν κάποιος θέλει μπορεί να χτυπήσει τα αυγά πριν τα ρίξει. Σκεπάζουμε το σαγανάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά για να ψηθούν τα αυγά. Μετά από 3 – 4 λεπτά στρώνουμε και τις υπόλοιπες φέτες παστουρμά. Σκεπάζουμε για ένα λεπτό, ρίχνουμε πιπέρι και σερβίρουμε.



Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page