ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Νένα Ισμυρνόγλου

Ημέρα προβολής 6/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σελινόριζα
  • 8 φέτες προσούτο
  • 200 γρ. καπνιστό τυρί
  • 2 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι

Για τη σάλτσα πράσου:

  • 500 γρ. πράσα  
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 250 ml ζωμό κότας Knorr Σπιτικός
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • ½ κ.γ. αγριοκύμινο (caraway) προαιρετικά
  • Αλάτι – πιπέρι


Για το σερβίρισμα:

  • Ψιλοκομμένα λαχανικά
  • Μάραθο
  • Μαραθόριζα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρεύουμε τη σελινόριζα στον ατμό, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και την ανακατεύουμε με αλάτι ,πιπέρι, λεμόνι και μαντζουράνα.
Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε τη σελινόριζα. Πασπαλίζουμε με μαντζουράνα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το τυρί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Για τη σάλτσα πράσου:
Κόβουμε τα πράσα και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε το αγριοκύμινο, τον κόλιανδρο τριμμένο και το ζωμό κότας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά. Όταν μαγειρευτούν πολτοποιούμε τα πράσα στο μπλέντερ και στη συνέχεια τα περνάμε από σίτα, μέχρι να γίνουν μια βελούδινη σάλτσα.
Σερβίρουμε τη σελινόριζα, ρίχνουμε τον πουρέ πράσου από πάνω, το προσούτο, ψιλοκομμένα λαχανικά, μάραθο και ψιλοκομμένη μαραθόριζα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page