ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΥΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ & ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Patissier Γιώργο Χριστοδουλόπουλο


Ημερομηνία προβολής 28/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:

  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 αβγά 
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft 

Για τη κρέμα: 

  • 350 ml κρέμα γάλακτος 
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 2½ κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη σος με φρούτα του δάσους: 

  • 250 γρ. φρούτα του δάσους 
  • 70 ml νερό
  • 20 ml χυμό λεμόνι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι για το γλυκό μας. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν – μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα μας προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει χωρίς να ανακατέψουμε. Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα τους κρόκους με τη ζάχαρη όσο να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους τη μαρέγκα, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε ένα επίπεδο παραλληλόγραμμο ταψί χαρτί φούρνου, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 14 λεπτά στους 175 βαθμούς. Μόλις βγει από το φούρνο, θα το ραντίσουμε καλά με νερό για να κρατήσει υγρασία, γυρίζουμε το παντεσπάνι μας ανάποδα πάνω σε ένα άλλο χαρτί φούρνου και αφαιρούμε το πρώτο, ξαναραντίζουμε με νερό και καλύπτουμε με μεμβράνη για να διατηρήσουμε την υγρασία του. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα, βάζουμε σε μίξερ κρέμα γάλακτος πολύ κρύα, τυρί κρέμα και ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι μας την κρέμα, ρίχνουμε λίγα κομμάτια φρούτου από τη σος μας από πάνω και στην άκρη του παντεσπάνι, και μεταφέρουμε πάνω σε μια μεγαλύτερη κόλλα φούρνου για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε πιο άνετα και πιο σφιχτά. Αν έχουμε χρόνο το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο αλλιώς το σερβίρουμε αμέσως.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κόβουμε φέτες, σερβίρουμε με αρκετή από τη σος.
Για τη σος με τα φρούτα του δάσους, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, ζάχαρη, τα φρούτα, το κορν φλάουρ, το χυμό λεμόνι και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε με τον κορμό μας.