ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΡΑΣΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ

Από την Αντωνία Γκούβη

ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΠΡΑΣΟ & ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΝΑΚΙ
1 ΠΡΑΣΟ
1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ
400 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ FOUANTRE IFANTIS
1 ΜΕΓΑΛΟ ΑΒΓΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kόβουμε σε κυβάκια το πράσο, το καπνιστό κοτόπουλο και το πράσινο μήλο και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας. Το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες, βάζουμε λίγη από τη γέμιση, κατά μήκος του φύλλου, αλείφουμε τις άκρες με αβγό και κλείνουμε σε ρολό. Αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό, χαράζουμε με ένα μαχαίρι το φύλλο και βάζουμε από πάνω κομματάκια βουτύρου.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page