ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Από τον Chef Μανώλη Βασιλάκο

ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 14/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

150 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ TRATA ON ICE
250 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
200 ΓΡ. ΦΥΛΛΟ ΒΗΡΥΤΟΥ KANAKI
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
3 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1/4 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΑΥΡΟ ΣΟΥΣΑΜΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, το σπανάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χαθούν τα υγρά του. Έπειτα ρίχνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση, μέχρι να δέσει και να κρυώσει.
Κόβουμε τα φύλλα Βηρυτού, κατά μήκος, σε μακριά παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Λαδώνουμε ένα φύλλο, με ένα πινέλο και τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο, λαδωμένο, από πάνω. Βάζουμε ένα φιλέτο σαρδέλας στην άκρη των δύο φύλλων, προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση με το σπανάκι, τυλίγουμε σε ρολό και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε τα ρολάκια σαρδέλας, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page