ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΣAΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΦΕΤΑ

Aπό την Ιωάννα Σταμούλου

ΡΟΛΑΚΙΑ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΣAΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΦΕΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΦΡΕΣΚΙΑ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ KANAKI
2-3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
200 ΓΡ. ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

EKTΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να σωτάρουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Εκτός φωτιάς, καραμελώνουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας στον πάγκο της κουζίνας, πάνω σε ένα χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε τη γέμιση με τη ντομάτα και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το ρολό σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, στους 180 βαθμούς, και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν τα ρολάκια πίτσας.
Σερβίρουμε τα ρολάκια πίτσας, ζεστά ή χλιαρά, σε μια πιατέλα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page