ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ESPRESSO ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ημερομηνία προβολής 27/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μαύρη σοκολάτα 
  • 2 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 μερίδες καφέ εσπρέσο
  • Παγωτό Carte d’Or La Gelateria Σοκολάτα – Μάφιν – Βανίλια – Καραμέλα 

Για το γαρνίρισμα;

  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή τρίμματα από μπισκότα ή ξηρούς καρπούς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σιγοβράζει. Προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε όσο να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα.
Προσθέτουμε τον εσπρέσο και ανακατεύουμε.
Σε μια πιατέλα βάζουμε τα ποτηράκια εσπρέσο. Ρίχνουμε «άτακτα» τη μισή ποσότητα από το ξύσμα πορτοκαλιού ή / και τρίμματα από μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς.
Γεμίζουμε τα ποτηράκια με την σοκολάτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω ξύσμα πορτοκαλιού ή / και ψιλοκομμένα μπισκότα ή / και ξηρούς καρπούς. Τέλος σερβίρουμε με παγωτό.