ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

300 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΑΡΜΠΟΡΙΟ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
200 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1200 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΦΛ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι μαζί με τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μία κουτάλα προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε το ριζότο με τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.