ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«ΡΙΖΟΤΟ» ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ & ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Aπό τον Chef Χάρη Νικολούζο

«ΡΙΖΟΤΟ» ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ & ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ TRATA ON ICE (400 ΓΡ.)
4 ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΓΑΛΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1/2 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
3 ΠΑΤΑΤΕΣ
4 ΚΛΩΝ. ΜΥΡΩΝΙΑ
4 ΚΛΩΝ. ΑΝΗΘΟ
4 ΚΛΩΝ. ΜΑΡΑΘΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τη γλυκιά πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες και αφού μαλακώσουν, βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, δύο ολόκληρες ντομάτες, χωρίς το κοτσάνι. Απλώνουμε στο ίδιο ταψί το φιλέτο γαύρου, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από το γαύρο.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 3-4 λεπτά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη. Έπειτα τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Όταν ο γαύρος με τις ντομάτες ψηθούν, πολτοποιούμε στο μούλτι τις ψημένες ντομάτες, μέχρι να γίνουν σάλτσα. Έπειτα βάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, το αλάτι και σιγοβράζουμε, για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε το ριζότο πατάτας, προσθέτουμε από πάνω τον ψημένο γαύρο και γαρνίρουμε με μυρώνια, άνηθο και μάραθο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page