ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ & ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Μανίκη

Ημερομηνία Προβολής: 17/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ρύζι Arborio
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 80 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 4 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 4 γρ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
  • 60 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 lt ζωμό κότας Knorr
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. μαργαρίνη και όταν λιώσει τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και περιμένουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο και 1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη. Τα φέρνουμε 1-2 γύρες στην κατσαρόλα, να βγάλουν τα αρώματα τους και σβήνουμε με ζεστό ζωμό κότας. Δεν βάζουμε όλο τον ζωμό, ρίχνουμε μέχρι να καλυφθεί το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς και κάθε φορά που πίνει τα υγρά του το φαγητό προσθέτουμε λίγο-λίγο  τον υπόλοιπο ζωμό. Αυτή η διαδικασία κρατάει 20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσει το ρύζι. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε λίγο ζωμό ακόμα, 1 κ.σ. μαργαρίνη και το μασκαρπόνε. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά. Δένουμε το ριζότο με τυρί μασκαρπόνε. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό.