ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ & ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2012

Βαθμός δυσκολίας:


Από τον chef Στέφανο Ρόσσι

Ημερομηνία Προβολής: 27/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα

  • 120 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 30 ml λευκό κρασί
  • 1 πράσινο μήλο
  • 150 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 2 σπιτικούς ζωμούς λαχανικών Knorr
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κρεμμύδι
  • Μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μια
κουταλιά σούπας μαργαρίνη με βούτυρο, το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ρύζι και
τα αφήνουμε να τσιγαριστεί.

Προσθέτουμε αλάτι για να το απορροφήσει
καλύτερα το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να γυαλίσει το ρύζι και
στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί. Διαλύουμε δύο κύβους σπιτικό ζωμό
λαχανικών σε ένα λίτρο βραστό νερό.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί από το
ριζότο ρίχνουμε ζωμό μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ρυζιού. Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός
συμπληρώνουμε ξανά ζωμό ίσα ίσα μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ρυζιού.
Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Θα χρειαστεί από την ώρα που
προσθέτουμε το κρασί να μαγειρέψουμε για 16-17 λεπτά ακόμα.Όσο το ρύζι είναι ακόμα aldente στα 10 λεπτά μαγειρέματος
προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κόβουμε 4-5 κυβάκια μήλου και τα
προσθέτουμε στο ριζότο ανακατεύοντας για ακόμα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε άλλα 4-5 κυβάκια μήλου
και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό,
μαργαρίνη με βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε ανακινώντας το τηγάνι
για να γίνει πιο κρεμμώδες όλο το ριζότο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κομματάκια μήλου και 1 φυλλαράκι
μαϊντανού.