ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Κώστα Τσίγκα


Ημερομηνία προβολής 13/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα 
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 120 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κρεμμύδια
  • ½ ματσ. μαϊντανό ή φρέσκο φασκόμηλο
  • 5 -6 κράκερς (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι λίγο παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται. Το στραγγίζουμε καλά και το αφήνουμε να στεγνώσει σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το περνάμε από το τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το φασκόμηλο ή το μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας με τα χέρια και σχηματίζουμε τα μπαλάκια. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγα κράκερς και περνάμε τους ρυζοκεφτέδες από το τρίμμα.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά το λιγότερο. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο όσο να καλύψουμε το 1/3 του τηγανιού και στην συνέχεια τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.