ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΟΥΦΕΤΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον chef Γιώργο Λέκκα


Ημερομηνία Προβολής: 02/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

Για 6 μερίδες

  • 2 ½ λίτρα γάλα
  • 200 γρ. ρύζι
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 ½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ. πολύχρωμα καραμελάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ρύζι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να φτάσει 2-3 δάχτυλα πάνω από το ύψος του ρυζιού, αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.

Σε κρύα κατσαρόλα προσθέτουμε το μισό γάλα μαζί με το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη μαστίχα και τη βανίλια, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν όλα, ανοίγοντας παράλληλα το μάτι της κουζίνας.

Ανακατεύουμε συνεχώς και σε λίγο μόλις αρχίσει να δένει το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το ρύζι από το μπολ σε κατσαρόλα μαζί με το νερό του και βράζουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως.

Προσθέτουμε το μισό ρύζι στην κατσαρόλα με το γάλα και το υπόλοιπο στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεσμένο ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Σπάμε στη μέση τα smarties και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας να πάνε παντού.

Σε ποτήρι ρίχνουμε μερικά καραμελάκια στον πάτο και γεμίζουμε με το ριζόγαλο. Διακοσμούμε με μερικά καραμελάκια και στην επιφάνεια και σερβίρουμε. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page