ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ NUGGETS, ΡΟΚΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΚΑΡΟΤΑ

Από τον Food Stylist Μάκη Γεωργιάδη

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ NUGGETS, ΡΟΚΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΚΑΡΟΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/05/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ NUGGETS, ΡΟΚΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΚΑΡΟΤΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

 

16 NUGGETS ΠΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ IFANTIS

400 ΓΡ. ΡΕΒIΘΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ

1 ICEBERG

10 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

2 ΚΑΡΟΤΑ

2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

2 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΕΡΙ

150 ΓΡ. ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ

3 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

2 Κ.Σ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ

1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ

100 ML ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΞΙΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ

 

Για τα ρεβίθια σαλάτα με nuggets

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τα nuggets και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε σε μπολ το iceberg, τα βρασμένα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο καρότο.

Για τη σος χτυπάμε στο μούλτι το γιαούρτι, την απαλή μουστάρδα, το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι με μέλι, το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού και τον χυμό λάιμ.

Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα ανακατεύουμε, και μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τις ψημένες κοτομπουκιές, τη ρόκα, τον άνηθο και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page