ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΚΑΡΥ, ΑΒΓΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Chef Χρήστο Αθανασιάδη

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΚΑΡΥ, ΑΒΓΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΡΕΒΙΘΙΑ
100 ΓΡ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ FOUANTRE IFANTIS
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
4 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
½ LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
100 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
3-4 Κ.Σ. ΚΑΡΥ
100 ΓΡ. ΨΥΧΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΩΝ
12 ΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
4 ΑΒΓΑ
1 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια, από το προηγούμενο βράδυ, τα σουρώνουμε και τα ξεβγάζουμε με αρκετό κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν για μισή ώρα τουλάχιστον, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς να ρίξουμε όμως καθόλου αλάτι. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια, το κάρυ και τη λιαστή ντομάτα. Έπειτα ρίχνουμε λίγα από τα βρασμένα ρεβίθια, το ζουμί από τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
Στο τέλος δένουμε το φαγητό με το φρέσκο τυρί κρέμα.
Τηγανίζουμε τα αβγά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τα ρεβίθια με την καπνιστή γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια και βάζουμε από πάνω ένα τηγανιτό αβγό.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page