ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΡΑΣΟ & ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΡΑΣΟ & ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

400 ΓΡ. ΡΕΒΙΘΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
250 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΟΝ
300 ΓΡ. ΠΡΑΣΟ (ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΜΕΡΟΣ)
300 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
180 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
3 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΟΒΟ & ΠΑΠΡΙΚΑ KALAMATA PAPADIMITRIOU
3 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και το βάζουμε σε ένα πυρέξ. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε σε βούτυρο το πράσο, κομμένο σε ροδέλες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το πράσο στο πυρέξ με το μπέικον, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τη μουστάρδα με μπούκοβο και πάπρικα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε τα ρεβίθια με το μπέικον και το πράσο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page