ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΣΙΦΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Ελένη Καστάνη

Ημερομηνία Προβολής: 07/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 5 ποτ. νερό
  • 1 ποτ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ κιλό ρεβίθια (μουλιασμένα με 1 κ.σ. αλάτι/ 8 ώρες)
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 1 ματσ. ρόκα
  • 4 φέτες λακέρδα
  • 6 φέτες πορτοκάλι
  • ¼ ματσ. μαϊντανό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμονι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για ένα βράδυ.

Βάζουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος τα μουλιασμένα ρεβίθια, το νερό, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μπόλικο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 4 ώρες.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη σαλάτα, ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρα, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.

Με τα χέρια σπάμε τη ρόκα λίγη λίγη και την προσθέτουμε στη βινεγκρέτ ανακατεύοντας να πάει παντού η σάλτσα.

Σε πιάτο στρώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες λακέρδας, περιχύνουμε με λίγη από τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.