ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιώργο Μανούσο

Ημερομηνία προβολής 04/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
Για τη ρεβιθάδα:

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 15 γαρίδες 
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι
  • Κόκκους από πράσινο & κόκκινο πιπέρι
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Για το ζωμό:

  • Κεφάλια & κελύφη από γαρίδες
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 1 μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
  • 1 lt νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και το κεφάλι και τα κρατάμε για να φτιάξουμε το ζωμό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 1 lt νερό, ζωμό λαχανικών και μπουκέτο μυρωδικών, τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν για ½ ώρα περίπου. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές φλωρίνης, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει ελαιόλαδο όσο να καλυφθεί ο πάτος. Ρίχνουμε αλάτι και σοτάρουμε όσο να μαραθούν τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβίθια και το τσίλι. Προσθέτουμε λίγο ζωμό για να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει μια βράση μεταφέρουμε τα ρεβίθια στη γάστρα και προσθέτουμε ζωμό όσο να καλύπτονται τα ρεβίθια. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 2 ώρες περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.
Βράζουμε τις γαρίδες μέσα στο ζωμό για 1 λεπτό. Σερβίρουμε τη ρεβιθάδα και βάζουμε από πάνω 3 γαρίδες. Σπάμε κόκκους πράσινο και κόκκινο πιπέρι και πασπαλίζουμε το φαγητό μας, τέλος βάζουμε 1 κ.σ. γιαούρτι στο κέντρο του πιάτου και απολαμβάνουμε!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page