ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΕΓΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 26/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

YΛΙΚΑ

  • 1 ρέγγα καπνιστή
  • 2 λεμόνια
  • 150 γρ. φρέσκια μυζήθρα
  • Ελαιόλαδο Άλτις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιάνουμε προσεκτικά τη ρέγγα από το κεφάλι και την ουρά και την ψήνουμε πάνω από φλόγα σε γκαζάκι ή σε μάτι κουζίνας υγραερίου. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά φροντίζοντας η φλόγα να περάσει σε όλο το μήκος της ρέγγας.
Αφού την ψήσουμε αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια, ξεφλουδίζουμε την πέτσα και την ανοίγουμε στη μέση. Αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά και τα κοκκαλάκια που έχει, χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι αν μας βοηθάει.
Αλέθουμε τα φιλέτα της ρέγγας στο μπλέντερ και βάζουμε το μείγμα σε μπολ. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μυζήθρα και λιώνουμε με ένα πηρούνι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και το χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε. Προτιμάμε να το κάνουμε στο χέρι με ένα πηρούνι και όχι στο μπλέντερ για να έχει καλύτερη υφή.
Στρώνουμε σε πιάτο, ραντίζουμε με μερικές σταγόνες λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε ιδανικά με τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page