ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΑΤΑΤΟΥΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΑRLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, τις ντομάτες και τις αφήνουμε για 1 λεπτό. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το τριμμένο regato και ανακατεύουμε.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις απλώνουμε από πάνω στο ταψί. Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο θυμάρι.
Για τη σάλτσα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το σκόρδο, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατίζουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page