ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΑΜΙΝ ΣΟΥΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/02/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Xρόνη Δαμαλά

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
  • ½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 300 γρ. Fouantre ψητή γαλοπούλα χωρίς γλουτένη Ifantis
  • 150 γρ. noodles ρυζιού
  • 1 ½ lt ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (περίπου 4 εκ.)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 λέμονγκρας
  • 4 μικρά καρότα 
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.γ. κόκκους πιπεριού
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. σόγια σος 
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 2 μικρές καυτερές κόκκινες πιπεριές
  • ½ ματσ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 λάιμ
  • 2 αβγά 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bράζουμε τα noodles ρυζιού σε καυτό νερό, για 3 λεπτά, τα μουλιάζουμε και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις ψημένες φτερούγες κοτόπουλου, το ζωμό κοτόπουλου και το ξερό κρεμμύδι χονδροκομμένο. Κόβουμε και προσθέτουμε το λέμονγκρας, τα καρότα, το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού. Τα βράζουμε για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε. Προσθέτουμε την σόγια σος στο ζουμί της σούπας και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο τη γαλοπούλα και την ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο. Βράζουμε το σπανάκι και το σουρώνουμε.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολάκι τα noodles ρυζιού, το βραστό σπανάκι και
το φιλέτο γαλοπούλας. Σε ένα ρηχό πιάτο, από κάτω, σερβίρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την καυτερή πιπεριά, τον κόλιανδρο και το λάιμ. 
Προσθέτουμε στο βαθύ μπολάκι το ζωμό της σούπας και το βραστό αβγό.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page