ΣΥΝΤΑΓΕΣ

QUINDIN (ΚΙΝΤΙΝ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/04/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Χαλμούκη

Ημερομηνία προβολής 09/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 9 κρόκους
  • 3 αβγά
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • 100 γρ. τριμμένη καρύδα
  • Ζάχαρη και Flora με 25% βούτυρο για επάλειψη
  • Τριμμένη ή φρέσκια καρύδα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε μπολ τη ζάχαρη μαζί με τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο. Ρίχνουμε τους κρόκους και τα αβγά μέσα από σήτα για να μην πέσουν οι μεμβράνες των αβγών. Ανακατεύουμε με το σύρμα και στο τέλος προσθέτουμε τη καρύδα και ομογενοποιούμε. Αλείφουμε τα φορμάκια μας με μαργαρίνη με 25% βούτυρο και μετά βάζουμε ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τα ψήνουμε σε μπεν μαρί για 30 -35 λεπτά στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Ξεφορμάρουμε τα γλυκάκια μας όσο είναι ακόμα ζεστά και γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα ή φλοίδες φρέσκιας καρύδας. Τα γλυκάκια μας διατηρούνται στο ψυγείο για 2 μέρες.