ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 31/05/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Pastry Chef Χρήστο Τριαντάφυλλο

Ημερομηνία προβολής 31/05/11 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 300 γρ. αμύγδαλα ανάλατα ή φυ

    στίκια Αιγίνη

    ς
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 1 αβγό
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ξεπαγώνουμε σωστά την ζύμη κουρού, βγάζοντας την από την κατάψυξη και διατηρώντας την από βραδίς στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα την βγάζουμε από το ψυγείο και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου την χρησιμοποιούμε. Ξεδιπλώνουμε ένα φύλλο και το βάζουμε σε ένα ταψι με το χαρτάκι του από κάτω.  Τρυπάμε όλη την επιφάνεια του με ένα πηρούνι. Σπάμε ένα αβγό σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε λίγο αλάτι, για να σπάσουν οι ίνες του αβγού και να απλωθεί καλύτερα πάνω στο φύλλο.

Αλείφουμε τη επιφάνεια του φύλλου μας με το αβγό και ρίχνουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Πασπαλίζουμε επίσης με άχνη ζάχαρη. Ρίχνουμε πάνω στη μισή ζύμη αμύγδαλο ανάλατο ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας. Πιέζουμε για να ενσωματωθούν με τη ζύμη. Την άλλη μισή ζύμη την αφήνουμε καθαρή. Βάζουμε τη ζύμη στην κατάψυξη, τουλάχιστον για 15 λεπτά, για να σταθεί και να την κόψουμε πιο εύκολα σε διάφορα σχήματα. Όταν παγώσει, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια . Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 25 λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην παραψηθούν και να είναι αφράτα.

Στη συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Τα πτι φουρ είναι έτοιμα!