ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΩΜΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Νανά Δαρειώτη

Ημέρα προβολής 04/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

YΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • ½ κιλό ψωμί χωρίς κόρα
  • 3-4 φέτες ελληνικό προσούτο Ifantis
  • 200 γρ. φέτα
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό)
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με την πάπρικα.
Ανακατεύουμε την φέτα τριμμένη, τα μυρωδικά, το γάλα και το προσούτο ψιλοκομμένο.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και κόβουμε την ψίχα σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε σε κάθε φέτα από ½ κ.γ. μείγμα φέτας, κλείνουμε την ψίχα σε μπαλίτσα και τη δουλεύουμε με το χέρι μας, για να παραμείνει μπαλίτσα.
Περνάμε τις μπαλίτσες από το ελαιόλαδο με την πάπρικα μέχρι να κοκκινίσουν γύρω γύρω και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
Τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 περίπου λεπτά, στους 220 βαθμούς, μέχρι να γίνει λίγο τραγανή η ψίχα εξωτερικά.
Τις σερβίρουμε ζεστές.