ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ & ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Ημερομηνία Προβολής: 24/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

Από τον Chef Μάριο Γλύκα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 24 γρ. ξερή μαγιά
  • Χλιαρό νερό
  • Ρίγανη
  • Σουσάμι
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε φλιτζάνι ρίχνουμε χλιαρό νερό και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.

Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στο κέντρο του μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα την διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλα.

Συμπληρώνουμε νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Θέλουμε το μείγμα μας να γίνει ένας πηχτός και κολλώδης χυλός. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σκόρδο με το ελαιόλαδο από το τηγάνι καθώς και τα φυλλαράκια ρίγανης. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, σκεπάζουμε το μπωλ και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το χωρίζουμε και το τοποθετούμε σε φόρμες για ψωμί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Ο χυλός πρέπει να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη μέση της φόρμας. Ψήνουμε στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 45 λεπτά.