ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ & ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΖΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νomad Chef Ανδρέα Λαγό

Hμέρα προβολής 11/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα

  • 180 γρ. νερό
  • 60 γρ. γάλα
  • 25 γρ. μαγιά
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαργαρίνη με 25 % βούτυρο Flora
  • 1 αβγό
  • 150 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 10 γρ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπερι
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • ½  ματσ. άνηθο
  • 1κ.γ. κιτρινόριζα
  • 150 γρ. παντζάρια
  • 50 γρ. φέτα
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα, μέχρι να γίνουν χλιαρά.
Έπειτα προσθέτουμε τη μαγιά, τη μαργαρίνη με βούτυρο, το σκληρό και το μαλακό αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αβγό, τον κουρκουμά, το παντζάρι, το κρεμμύδι και τον άνηθο.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι σκληρό.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, πλάθουμε σε ρολό τη ζύμη και την κόβουμε σε φέτες 1,5 εκ. περίπου την κάθε μία.
Τοποθετούμε τις φέτες ψωμί σε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με ένα πετσετάκι και τις αφήνουμε, σε ζεστό περιβάλλον, μέχρι να φουσκώσουν.
Στη συνέχεια τις ψήνουμε, στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να ξεροψηθούν εξωτερικά.
Σερβίρουμε τα ψωμάκια γεμισμένα με φέτα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και δεμένα με σπάγγο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page