ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Από τον Chef Νίκο Νερούτσο

ΨΗΤΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 05/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

400 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΤRATA ON ICE (ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ)

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ:
350 ΓΡ. ΦΑΒΑ (ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ)
2 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
500 ML NEΡΟ
500 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ & ΘΥΜΑΡΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
200 ML EΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 KΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
2 ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ
2 ΕΛΙΕΣ
1 ΑΓΓΟΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΚΑΠΠΑΡΗ
2-3 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη φάβα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζεστό νερό ρίχνουμε το αλάτι και την φάβα. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και την ξαφρίζουμε σιγά σιγά. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα φύλλα δάφνης. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την φάβα να σιγοβράσει για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και στη συνέχεια πολτοποιούμε την φάβα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ.

Για το dressing:
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τον γαύρο:
Μαρινάρουμε τα φιλέτα γαύρου με το dressing, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και στη συνέχεια τα σιγοψήνουμε στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε την φάβα, προσθέτουμε από πάνω τον γαύρο και στολίζουμε με το αγγουράκι, το ραπανάκι, την κάππαρη, τις ελιές και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με λίγo dressing, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι και θυμάρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page