ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Από τον Chef Mανώλη Παδουβά

ΨΗΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΟΜΟΥ
3 ΦΙΝΟΚΙΟ
3 ΚΑΡΟΤΑ
10 ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΦΕΤΕΣ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΡΑΘΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, τις πατάτες στη μέση και τα φινόκιο σε κομμάτια (κρατάμε τα φυλλαράκια του φινόκιο). Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, τα βράζουμε, για περίπου 6 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί όλα τα βρασμένα λαχανικά, το φινόκιο, τα καρότα και τις baby πατάτες. Προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθούν, προσθέτουμε πάνω από τα λαχανικά τα φιλέτα σολομού, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού με τα ψητά λαχανικά. Προσθέτουμε φέτες λεμονιού και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page