ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΡΟΚΑΣ & ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΠΑΤΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/04/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Chef Παναγιώτη Γιακαλή

Ημέρα προβολής 29/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κιλό πλοκάμι από χταπόδι
  • 1 μεγάλη πατάτα  
  • 1 κύβο λαχανικών Knorr
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 κρεμμύδι κοκκάρι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ½ ματσ. σχοινόπρασο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 10 ml μηλόξυδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την τσακιστή πατάτα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τη δάφνη, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, την πατάτα κομμένη στη μέση, αλάτι και τον κύβο λαχανικών.
Όταν μαγειρευτεί, βάζουμε την πατάτα σε ένα μπολ και την λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο και το ξίδι.

Για το χταπόδι:
Αλατίζουμε το χταπόδι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ψήνουμε στη σχάρα από όλες τις πλευρές.

Για τη μαγιονέζα ρόκας:

Χτυπάμε στο μούλτι τη ρόκα με το σκόρδο, το νερό και το ξίδι. Προσθέτουμε στη μαγιονέζα το μείγμα της ρόκας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το χταπόδι κομμένο σε κομμάτια, με την τσακιστή πατάτα και τη μαγιονέζα ρόκας.