ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΣΕ ΑΒΓΑ ΠΟΣΕ & ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Γραμμένο

Ημερομηνία Προβολής: 4/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ψητή γαλοπούλα με θυμαρίσιο μέλι Fouantre IFANTIS  
  • 2 μεγάλα αβγά 
  • 30 γρ. ρόκα 
  • 4 ντοματίνια
  • 1 λεμόνι 
  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί  
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 3-4 κουταλιές νερό, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε τα αβγά στο νερό που βράζει και σκεπάζουμε με καπάκι για να ψηθούν για 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Βάζουμε στην φωτιά ένα σχαροτήγανο να ζεσταθεί καλά. Κόβουμε τη γαλοπούλα fouantre σε μία χοντρή φέτα και τη βάζουμε στο σχαροτήγανο να ψηθεί και από τις 2 πλευρές για περίπου 2 – 3 λεπτά. 

Όσο ψήνεται η γαλοπούλα ζεσταίνουμε το χωριάτικο ψωμί σε τοστιέρα ή φρυγανιέρα.  

Σε ένα μπολ βάζουμε την baby ρόκα καλά πλυμένη, τα ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα και το fouantre κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Περιχύνουμε την σαλάτα με ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο λεμόνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τις φέτες ψωμιού, πάνω σε κάθε φέτα από ένα αβγό με αλάτι, πιπέρι και από πάνω την σαλάτα με τη γαλοπούλα, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.