ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Xρήστο Παπαγεωργίου

Ημερομηνία Προβολής: 21/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 τσουρέκι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 650 ml νερό
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 λεμόνι
  • 2 νεκταρίνια
  • 6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 300 ml γλυκό κρασί βινσάντο

Για την κρέμα:

  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα νεκταρίνια και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κουκούτσι τους (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ροδάκινα αντί για νεκταρίνια, επιλέγοντας τα πιο σκληρά).

Βάζουμε τα νεκταρίνια σε ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω και περιχύνουμε με το βινσάντο.

Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, προσθέτουμε στο ταψί το ξύλλο κανέλας και τους αστεροειδείς γλυκάνισους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Σε μπολάκι βάζουμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους περίπου δύο εκατοστών.

Τοποθετούμε τις φέτες τσουρεκιού στο φούρνο που ψήνουμε τα νεκταρίνια πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε. Θέλουμε ίσα ίσα να πάρουν χρώμα εξωτερικά ώστε να μη λασπώσουν όταν πέσουν στο σιρόπι.

Σε πιάτο στήνουμε δυο ψημένες φέτες τσουρέκι τη μία πάνω στην άλλη και τα περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές σιρόπι από το ταψί.

Βάζουμε από πάνω τα ροδάκινα ραντίζοντας με λίγο ακόμα σιρόπι και από πάνω τοποθετούμε 2-3 κουταλιές από το μασκαρπόνε.

Περιχύνουμε με λίγο ακόμα σιρόπι , πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.