ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΗΤΑ ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ BBQ & ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΨΗΤΑ ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ BBQ  & ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

12 ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
75 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)
2 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
2 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΥΤΕΡΗ
4 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU

ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ BBQ:
300 ΓΡ. ΦΑΣΟΛΙΑ ΛΕΥΚΑ ΜΙΚΡΑ (ΒΡΑΣΜΕΝΑ)
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
120 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
120 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ BBQ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κοπανάκια κοτόπουλου:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη γλυκιά πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα και την καυτερή πάπρικα, τον πελτέ ντομάταςμ το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Χαράζουμε τα κοπανάκια σε τρία σημεία με το μαχαίρι, τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν, για 1 ώρα.
Έπειτα τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά.
Τα τελευταία 20 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο, στους 180 βαθμούς, για ακόμα 20 λεπτά.

Για τα φασόλια BBQ:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε σε λεπτά μικρά μπαστουνάκια την πράσινη, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά . Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με βούτυρο και ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πολύχρωμες πιπεριές, για 2-3 λεπτά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τα μικρά βρασμένα φασόλια, την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές σάλτσα BBQ από τα ψημένα κοπανάκια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα φασόλια με τις πολύχρωμες πιπεριές και από πάνω τα ψημένα κοπανάκια.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page