ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΕΥΤΟ-ΜΠΟΛΟΝΕΖ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/04/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία Προβολής: 12/4/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. σπαγγέτι
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 5 φύλλα βασιλικό
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr σπιτικό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 φλ. σπιτική ντομάτα Pummaro
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Μαργαρίνη με ελαιόλαδο Άλτις soft
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ σε πολύ-πολύ ψιλά κομματάκια.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο αλάτι για να μαραθούν γρήγορα και να βγάλουν τα υγρά τους για 5-6 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
Μόλις μαραθεί και το κρεμμύδι προσθέτουμε τη σπιτική ντομάτα και τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε για να ανακατευτούν τα υλικά.
Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά η σάλτσα.
Προσθέτουμε στη σάλτσα που βράζει τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, ένα φύλλο βασιλικού και πασπαλίζουμε με τα τραγανά κομματάκια ψωμιού.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page