ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΒΟΛΒΟΥΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 04/01/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ψαρονέφρι (300 γρ.)
  • 2 γογγύλια
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 πατάτες
  • 300 γρ.  κίτρινη κολοκύθα
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Σάλτσα Παραδοσιακή MAILLE Béarnaise

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το ψαρονέφρι διαγώνια σε λεπτές φέτες 2 εκ. για να ψηθεί πιο γρήγορα. Αφήνουμε το τηγάνι να κάψει χωρίς καθόλου λάδι και ακουμπάμε τις φέτες του χοιρινού για να τις θωρακίσουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι για να αρωματιστεί το χοιρινό, ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε κυδωνάτα τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και το καρότο σε ροδέλες και τα βάζουμε στο actifry με μια κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι (εναλλακτικά τα βάλουμε σε ταψάκι και να ψήσουμε τους βολβούς στο φούρνο για 45 λεπτά). Ρυθμίζουμε το Actifry στα 45 λεπτά.

Σερβίρουμε το κρέας μας μαζί με τους ψητούς βολβούς και συνοδεύουμε με την παραδοσιακή σάλτσα Maille Béarnaise.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page