ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον chef Δημήτρη Πολίτη

Ημερομηνία Προβολής: 02/11/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ψαρονέφρι
  • 30 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. σταμναγκάθι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 σπιτικό ζωμό κότας Knorr
  • Αλάτι – Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για μισό λεπτό το σταμναγκάθι και το σκόρδο.
Ανοίγουμε το φιλέτο στη μέση, το χτυπάμε ελαφριά (ή το πιέζουμε με πλάστη), έτσι ώστε να απλώσει και αλατοπιπερώνουμε.
Γεμίζουμε με το σταμναγκάθι και τη γραβιέρα κατά μήκος του φιλέτου και στη συνέχεια το κλείνουμε τυλίγοντάς το.

Στα σημεία ένωσης καρφώνουμε 2-3 οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει και προσέχουμε πολύ για να κλείσουμε καλά το πάνω και το κάτω μέρος που είναι πιο πιθανό να μας φύγει η γέμιση.

Στο ελαιόλαδο που είχαμε σοτάρει το σταμναγκάθι,  σοτάρουμε και το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Διαλύουμε το ζωμό σε 1 ποτήρι ζεστό νερό, τον προσθέτουμε στο τηγάνι και για 10 -12 λεπτά μαγειρεύουμε το ψαρονέφρι, γυρίζοντας πλευρά κάθε 2-3 λεπτά.

Αφού γίνει το κρέας το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και κόβουμε σε φέτες (πάχους περίπου 2 εκατοστών) για να σερβίρουμε.