ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΟΣ ΜΠΕΑΡΝΕΖ

Από τον Γιώργο Μέρλο

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΟΣ ΜΠΕΑΡΝΕΖ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΜΠΕΑΡΝΕΖ:
100 ML ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
130 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΞΕΡΟ
1 Κ.Σ. ΜΥΡΩΝΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
3 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
2 Κ.Σ. ΝΕΡΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σος μπεαρνέζ:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λευκό κρασί, το ξίδι, τα μισά μυρώνια, το μισό εστραγκόν, το κρεμμύδι, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε μπεν μαρί το ζουμί από τα λαχανικά με τους κρόκους και ανακατεύουμε, για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρώνια και το υπόλοιπο εστραγκόν.

Για το ψαρονέφρι:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φιλετάκια και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε το ψαρονέφρι, συνοδεύουμε με τη σος μπεαρνέζ και γαρνίρουμε με μυρώνια.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page