ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ & ΣΑΛΤΣΑ ΣΕΛΕΡΙ

Από τον Chef Βασίλη Σικαλιά

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ & ΣΑΛΤΣΑ ΣΕΛΕΡΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/12/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ (300 ΓΡ.)
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 ΚΛΩΝ. ΜΑΡΑΘΟ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
ΣΠΑΓΓΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
AΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ:
3 ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΡΟΤΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
½ LT ΓΑΛΑ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
AΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΕΛΕΡΙ:
2 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΕΡΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ LENGA ΑΒΑΝΤΙΣ
300 ML ΖΩΜΟ ΚOΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
AΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ψαρονέφρι:
Δένουμε το ψαρονέφρι, με σπάγγο μαγειρικής, για να πάρει σχήμα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα το θωρακίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο, από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 8-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα:
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, το σέλερι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Στο τέλος δένουμε με το βούτυρο και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Για τον πουρέ καρότου:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα καρότα, ένα κρεμμύδι, το γάλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρούμε το κρεμμύδι, βάζουμε στο μούλτι τα βρασμένα καρότα, το αλάτι, το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά φιλετάκια, το σερβίρουμε με τον πουρέ καρότου, περιχύνουμε με τη σάλτσα σέλερι και γαρνίρουμε με μάραθο και θυμάρι.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page